Vad kostar ett Gymkort?

För dig som är ny till träning på gym, kan det uppkomma en rad med olika frågor. Vad kostar ett gymkort? Hur ofta ska jag besöka gymmet? Vad ska jag Träna på gymmet? I denna artikel kommer vi gå över dessa frågeställningar närmre i detalj, och besvara de vanligaste frågorna du kan tänkas ha.

Varför gå till Gymmet?

Det är av flera anledningar bra att besöka gymmet, och listan kan göras lång. Men framförallt säkerställer besök på gymmet att du hamnar i bättre form, frigör endorfiner och hormoner i kroppen, får en förbättrad hälsa, men får många är det också ett ställe att bättra på sitt inre välmående – ett ställe där kroppen får arbete och hjärnan kan koppla av från vardagen. Att besöka gymmet, oavsett om du har som mål att komma i bättre form, få en förbättrad kondition, eller bli starkare, kommer med en rad positiva utfall. Att besöka gymmet är såldes ett mycket bra, strukturerat sätt, att få in motion i vardagen, någonting som kroppen behöver varje dag.

Vad kostar ett Gymkort?

I takt med att det blir alltmer populärt att besöka gymmet, har behovet av gym också mättats genom att fler lokaler har öppnats upp. Gym som tidigare till mestadels präntats av cementlokaler med en odör av svett finns fortfarande kvar, men har även ersatts med moderna fräscha gymlokaler som erbjuder mer än bara träning.

Ett vanligt gymkort kostar 300-800 kronor per månad. Beroende på vart i landet du befinner dig, och hur lyxiga gymlokalerna är och om det finns några mervärden såsom en lobby med kaffe och fika, kan priset variera.

Precis som att produkter ibland kan komma på realisation, kan även medlemskap på gymkedjor komma med attraktiva erbjudanden – här gäller det att hålla utkik och slå till, om du ändå planerar att införskaffa ett medlemskap.

En del gym gör att du låser dig en kortare period när medlemskapet inskaffas, medans andra har en månads uppsägningstid. Du behöver således inte känna dig låst till att alltid betala för ett gymkort – om det inte används lika mycket som du först hade tänkt, eftersom det oftast går att säga upp medlemskapet.

Kan Friskvårdsbidrag betala Gymkort?

En relativt vanlig förmån på många arbetsplatser är ett friskvårdsbidrag. Friskvårdsbidrag är en förmån som ska vara lika för alla på en arbetsplats, och får uppgå till max 5000 kronor per år. Syftet med friskvårdsbidraget är att främja kropp och själ. Genom att ta del av bland annat ett medlemskap på ett gym, skickar du in kvittot på detta (som uppgår till den bestämda gränsen ditt företag har) och får det sedan betalat av arbetsgivaren. På grund av detta är friskvårdsbidrag ofta någonting som används för att betala av kostnaden för ett medlemskap på ett gym.

Vad skiljer Olika Gym?

Gym kan skilja sig från varandra ganska rejält, de största skillnaderna (förutom kostnad) är ofta utbudet av maskiner och vikter, men även vilken inriktning gymmet har.

Med inriktning menar vi på att vissa gym kanske har ett större intresse för kondition, och erbjuder då olika klasser för dig som har ett medlemskap, inriktat på konditionsträning, där en instruktör leder och driver passen. Andra gym kanske till största del är obemannade och således ligger fokuset på fria vikter och maskiner där du får träna själv.

Utbudet av maskiner kan även variera kraftigt, större gym tenderar till att ha fler maskiner av samma sort, men även generellt ett bredare utbud av maskiner, medans de mindre gymmen ofta bara har de nödvändigaste maskiner. Men låt inte storleken på lokalen lura dig, de mindre gymmen är också oftast väldigt bra, och erbjuder de maskiner du behöver som är de nödvändigaste.

Rekommenderade Artiklar om Gymmet

Allt du behöver veta om Gymmet
Viktigt att vara Motiverad på Gymmet
Är det Bra att Lyssna på Musik på Gymmet?
Allt du Behöver veta om Träningsmaskiner

t?a=1137607492&as=1588450390&t=6&tk=1