Viktigt att vara Motiverad på Gymmet!

I denna artikeln går vi igenom varför det är viktigt att vara motiverad på gymmet, och hur du men några få justering, alltid kan se till att vara motiverad på gymmet.

Att vara på gymmet är för många ett sätt att avreagera sig, men också ett ställe där du blir en bättre version av dig själv. Att gå på gymmet ska inte misstas för att vara någonting lugnt och avslappnande, utan istället tvärtom. Gymmet ska vara ett ställe där du alltid ger järnet och ser till att prestera på topp. Det är därför alltid viktigt att vara motiverad på gymmet, så att du delvis har den energi som krävs för ett gediget träningspass, men också så att du mentalt är motiverad och taggad att nå dina individuella mål.

Varför Viktigt att vara Motiverad på Gymmet?

Det kanske talar för sig själv, men att vara motiverad och taggad på gymmet underlättar hela träningspasset. Det är givetvis naturligt att ibland känna sig nere och inte vara tillräckligt motiverad för att prestera på topp – vi är alla människor, men det är däremot viktigt att du oftast är tillräckligt motiverad för att prestera på top.

Att vara tillräckligt motiverad på gymmet kommer göra att du hela tiden strävar, men också avancerar, i ett snabbare tempo, än om du bara går till gymmet och ser det som en jobbig uppgift du måste få överstökad. Att ha ett starkt psyke är allting som krävs för att lägga på de extra 5 kilona på stången, eller klara av en sista repetition, eftersom din kropp oftast klarar mer än vad du först kanske tror.

Hur kan jag bli Motiverad på Gymmet?

Det finns olika sätt att bli motiverad när du väl är på gymmet, men ofta så innebär det att du innan gymmet har någon form av mental förberedelse. Det kanske kan vara att du redan innan bestämmer vad du ska träna för något, vilken vikt du ska klara av, och för det passet sätter ett litet mål som du ska se till att klara. Nedan listar vi några tips du kan tänka på eller applicera, för att se till att du blir taggad inför gymmet.

Få i dig Energi innan

Ett bra sätt att vara motiverad och hålla dig fokuserad på gymmet, är att säkerställa att du innan träningspasset har fått i dig tillräckligt med energi. Genom att tillföra energi till kroppen kommer du märka av att du både presterar bättre, men också känner att du har kraften inombords för att klara av ett tungt och jobbigt träningspass.

Att gå till gymmet på tom mage är sällan bra, och vi rekommenderar att du äter en lagom tid innan en ordentlig måltid med mycket proteiner och långsamma kolhydrater, så att du på gymmet har den energi som krävs för att prestera på top. I de fall där du inte hinner äta en gedigen måltid innan gymmet, kan en bra lösning vara att äta en proteinbar eller en frukt innan, så att kroppen åtminstone får lite energi.

Drick en PWO

Att dricka en PWO har du med all säkerhet hört talas om, och det står för Pre Workout. Pre-workout är någonting som används i träningsammanhang och är ett pulver du späder ut med vatten som vissa är enormt innehållsrikt på beta-alanin. När du tar PWO kan du märka hur det börjar kittla delvis eller i hela kroppen, och du får en känsla av att du bara vill ut och springa och göra dig av med energi. PWO är alltså träningens motsvarighet på ”socker-kick”, men som tack vare att det är helt sockerfritt, men inte energifritt, lämpar sig utmärkt som en drink innan träningen. Nedan har vi listat vår på Fitness365 absoluta favorit när det kommer till pre workout, PWO.

81EFjZK1njL. AC SX522
Amazon köp nu

Promenera till Gymmet

Ett annat bra sätt att sätta igång kroppen och mentalt förbereda dig för ett träningspass är att gå eller på annat sätt motionera till gymmet. På detta sättet värmer du upp kroppen, ökar blodflödet, blir varm och kanske till och med blir lätt andfådd. Att värma upp innan du sätter igång med ett gympass är en förutsättning för att förhindra eventuella idrottsskador, och ett klokt sätt att förbereda kroppen för ett gympass är ifall du rör på kroppen och sätter igång blodflödet innan du sätter foten på gymmet.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det är oerhört viktigt att vara taggad och förberedd när du kommer till gymmet. Att vara motiverad när du är på gymmet kommer göra att du presterar bättre, och snabbare avancerar med din träning, vare sig det gäller uthållighet eller tyngdprestanda. Se därför till att hitta ett sätt för dig som innan träningen gör dig tillräckligt motiverad på gymmet, som exempelvis att motionera till gymmet, äta så att du har energi när du väl är på plats, eller dricka en PWO i början av träningspasset.