Hur du kan Motionera i Vardagen

För många blir allting som har med träning och motion att göra plötsligt ett projekt som varar kortsiktigt. Att träna på en seriös nivå kräver tid och att du prioriterar det, det kan bäst beskrivas som någonting som du kan genomföras om du är helt inne på det själv, och inte ser gymmet eller ett träningspass som en plåga. Har du som avsikt att gå till gymmet ”bara för att” eller för att ”hålla dig i form”, kan det finnas bättre vardagliga lösningar, som du kanske inte tänker på. I denna artikeln ger vi dig några tips på hur du kan få till den vardagliga träningen stressfritt.

Varför är det Bra att Träna Motion?

Att träna din motion och allmänna hälsa är bra oavsett om du är för eller emot att gå till gymmet. Att hålla kroppen i form och att röra på sig ligger i människans natur, och är definitivt någonting som alla bör göra och prioritera.

Att träna motion kan du göra på hundratals olika sätt, men förutom att gå till gymmet så är power walks, cykling, en springtur eller varför inte träning hemma med kroppen bra sätt att träna kroppen som är möjligt för alla, oavsett förutsättningar.

Hur Tränar jag Motion i Vardagen

Hur du bäst tränar motion i vardagen beror helt på vad du annars har för sysslor eller scheman att följa, men generellt kommer våra tips nedan att kunna appliceras på din livsstil på ett eller annat sätt:

Power Walks & Promenader

Att få till en power walk eller att promenera är för dig som inte har några rörelsehinder ett mycket bra och effektivt sätt att få din vardagliga motion. Genom att promenera till eller från jobbet, eller varför inte båda är ett effektivt sätt för dig att få in vardaglig motion på ett naturligt och effektivt sätt. För dig som tar tåg eller buss till jobbet kan det vara utmärkt att ta tillfället i akt till eller från jobbet att gå av färdmedlet du använder några hållplatser innan och gå den resterande biten.

Ett bra sätt för dig att varva ner från jobb eller andra stressiga aktiviteter kan också vara att ge dig ut på en promenad och rensa tankarna. Skulle det vara så att du ska ta ett mer avslappnat telefonsamtal, antingen privat eller med jobbet, har det under pandemin blivit ett populärt sätt att få in sin vardagliga motion samtidigt, alltså att du tar samtalet medans du är ute på en promenad.

Cykla

För dig som bor nära jobbet, men kanske inte så att det är gångavstånd, alltså mer än 10km, kan cykling vara ett bra sätt för dig att ta dig till och från jobbet. Inte nog med att det blir väldigt ekonomiskt för dig som kan undvika bil eller andra färdmedel du betalar för, men också att du på ett naturligt sätt får in din vardagliga motion.

Träningscykel i hemmet

Ifall du vill prioritera träning men ändå ha det någorlunda nära och komfortabelt för dig kan det vara klokt att köpa hem en träningscykel. Med en träningscykel, alltså en stationär cykel som du smidigt kan placera i hemmet, har du möjligheten att sadla dig på cykeln och börja trampa igång precis när du känner för det, utan att väder, vind eller andra obehagliga naturhändelser kan påverka dig.

Med träningscykeln går det alldeles utmärkt att titta på tv samtidigt, eller varför inte lyssna på en bra podd eller ta ett telefonsamtal. Ifall det är bra att använda en motionscykel har vi diskuterat djupgående i den länkade artikeln.

Få in Träningen på Jobbet

För dig som har ett gym på kontoret, eller gym som ligger nära ditt kontor eller arbete, kan det vara en bra idé att få in som rutin att besöka gymmet under lunchrasten, om tid för det finns, eller varför inte ta det på vägen hem från arbetet. Det viktiga här är att du får in en rutin, och inte undviker gymmet för att du inte orkar. I sådant fall finns det bättre alternativ, såsom att gå till och från jobbet eller sätta sig på motionscykeln hemma.

Säsongsanpassad Träning

Med säsongsanpassad träning kan du upptäcka nya aktiviteter som är extra populära under den delen av året. Detta är i regel någonting som också går att göra i grupp – vilket är bra om du prioriterar tid med familjen men ändå måste beta av träningen. Under vintern kan det vara att åka pulka, skridskor om isen tillåter, skidor, och under sommaren kan det vara volleyboll, fotboll eller varför inte en tur på en stand-up paddleboard. StandUpPaddleboarding.se hjälper dig att hitta din första eller din nästa SUP bräda genom bäst i test, recensioner och jämförelser.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis går det att säga att vardaglig motion är essentiellt för alla, och definitivt någonting som måste prioriteras i vardagen. Hur det görs är väldigt individuellt, men genom att gå eller cykla till och från jobbet, använda en motionscykel hemma eller ha som rutin att besöka gymmet på lunchrasten eller på vägen hem från jobbet, så får den träning du behöver. Hur du väljer att göra är upp till dig, det viktigaste är att arbetet blir klart under dagen!

24879