Träning i Samband med Utomlandsresa

För många är träning ett viktigt moment i vardagen som oftast flyter på som det ska. Men vad händer egentligen med träningen när rutiner och vardagliga scheman bryts, såsom när du åker utomlands på semester eller i annat syfte? Att få till träningen utomlands, eller på annat främmande ort där du normalt sett inte brukar infinna dig, behöver egentligen inte vara speciellt omständigt. I denna artikeln diskuterar vi frågeställningen vidare och resonerar kring hur du ska träna i samband med resa utomlands.

Försök Planera din Träning Utomlands i Förväg

Att försöka planera sin träning innan du ger dig av är ett bra sätt att säkerställa att träningen kommer att bli av. Detta kan du exempelvis göra genom att kolla om hotellet eller motsvarande du stannar på har ett gym. Många hotell, egentligen oavsett standard, idag erbjuder några sorters maskiner för sina besökare så de kan hålla sig aktiva medan de är på resande fot. Kanske finns inte exakt de maskiner eller tillbehör som du är van vid på hemmaplan, men förhoppningsvis finns någonting som gör att du kan genomföra en fullständig träningsrutin.

Skulle det däremot vara så att boendet du besöker inte erbjuder några maskiner i någon av deras lokaler, och du högt värderar en specifik typ av träning som exempelvis styrketräning, kan ett klokt alternativ vara att i förväg ta reda på om det finns ett lokalt gym i närheten. Oftast erbjuder lokala gym kortare gymkort som passar in på din vistelse, kanske genom att du köper dagskort för gymmet, eller veckokort. Besöker du ett land där det är svårt att få fram information på förväg rekommenderar vi att du ända packar ner dina träningskläder och redskap, och väl på hotellet frågar hur dina behov kan bli uppnådda.

Gör det Inte Svårare i Onödan

Det finns ingen vits med att krångla till träningen, är det så att ett gym inte finns nära nog ditt hotell, behöver du förstås inte tillägna hela dagen åt att försöka lokalisera ett eller ta dig till ett, det kan istället vara klokare att träna en annan träningsform såsom Cardio, alltså puls- och hjärthöjande konditionsträning, eller styrketräning där du har kroppen som fokus och använder som motstånd.

Det kan också vara ett bra tillfälle att passa på att genomföra pass som du normalt sett kanske inte annars genomför, såsom stretching eller lågintensiv cardio – Med detta sagt kan träning kombineras i samband med sightseeing, genom exempelvis en intensivare promenad där du upptäcker närområdet.

Glöm Inte Bort Dig Själv

Det är också viktigt att när du väl vistas utomlands inte glömma bort dig själv, eftersom du oftast besöker utlandet när du är på semester. Se därför till att nyttja denna tid så att du själv kan få slappna av från vardagens normala stress och hinder.

Med detta sagt, kan det ibland vara svårt att prioritera träningen, och inte heller gör det speciellt mycket i det stora hela om du struntar i att träna under en vecka. Det viktigaste här är i alla fall att du försöker att träna så gott det går, om du normalt sett har det som en rutin i på hemmaplan. Glöm inte bort att det går alldeles utmärkt att göra sit-ups, armhävningar, plankan, burpees, mountain climbers, promenera eller varför inte jogga, även fast du är på semester.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det fullt normalt att det kan vara svårt att prioritera träningen av olika anledningar, eller hitta rätt medel och redskap för att genomföra ett pass, när du är utomlands. Försök därför att göra det bästa av situationen och använda de redskap du kan. Ofta går det bra att styrketräna genom att bara använda kroppens tyngd som vikter, som när du gör en armhävning eller står i plankan.

Försök att inte göra det svårare än vad det är att få till ett pass, och ha överseende med att du just där och då kanske inte har tillgång till ett fullutrustat gym med de normala maskiner som du är van vid på hemmaplan. Det viktigaste när du tränar i samband med resa utomlands är att du försöker, och vi är helt övertygad om att det finns ett sätt, bara du vill tillräckligt mycket.

t?a=1587384124&as=1588450390&t=1&tk=1&i=1