Bästa Träningsformerna Utomhus Under Vintern[Tips]

Att få till träningen utomhus under de kalla månaderna i Sverige, kan minst sagt verka knepigt att få in i vardagen. Inte nog med att det är kallt, utan väglaget kan även göra det svårt att få till ordentliga träningspass. I denna artikeln kommer vi skriva några träningsmoment som trots kylan och de hala underlaget går att få till under de mörka och kalla månaderna i Sverige utomhus. 

Löpning

Ett klassiskt träningspass som fungerar alldeles utmärkt för cardio, och är en storfavorit här på Fitness365, är löpning. Det fina med löpning är att det är ett av de enklare träningsmomenten där du egentligen inte behöver så mycket mer annat än dig själv. 

Som vi har påpekat många gånger kan löpning verka som ett tråkigt träningsmoment för nybörjare som inte har konditionen för att springa längre sträckor, men det viktiga är egentligen inte sträckan till en början, utan att du faktiskt är ute och springer under minst 30 minuter, så mycket du bara kan. 

Under vintern kan det däremot vara svårt att gå ut och springa med bara vanliga skor. På grund av det hala vägunderlaget kan du halka och ramla omkull, eller sträcka dig, vilket inte är bra. Vi rekommenderar därför att broddar köps som du enkelt trär över dina löpskor, vilket förhindrar just detta. Broddar är alltså en produkt som du trär över skorna, som gör att du får dubbar som bättre greppar halt underlag såsom is, för att förhindra att du ska sträcka dig eller ramla omkull. Det är viktigt med ordentligt halkskydd!

71yBrBLabrL. AC SX679
Amazon köp nu
61t8obDrRiL. AC SY879

Skottning 

Det kanske verkar löjligt, men vid mycket snöfall är faktiskt skottning en utmärkt aktivitet där du stärker armar och bål när du skyfflar bort den. Beroende på hur mycket snöfall du drabbas av kan det därför vara lägligt att första skotta din egna tomt ordentligt, skulle det gå relativt fort och du fortfarande känner dig pigg, är det en mycket bra idé att passa på och göra en eller flera grannar extra glada!

Amazon köp nu

Promenera med Tyngder 

Ett populärt sett att träna upp styrkan men framförallt uthållighet är att gå längre sträckor, minst 10km, med en tung ryggsäck eller tyngdväst. Hur tung ryggsäcken/västen ska vara är förstås individuellt, och det kan därför vara bra att prova sig fram. I just detta momenten är det lätt att överskatta sin förmåga och packa ner för tungt, eftersom att det känns bra till en början, och det är av denna anledning som vi uppmuntrar att du provar dig fram till en lagom jobbig vikt. 

Att träna din uthållighet gör att du tränar upp dina muskler att vara starka under en längre tid, vilket hjälper när du genomför många repetitioner på gymmet. Motsatsen till detta är explosiva muskler, vilket är en populär strategi bland folk som snabbt vill bygga stora muskler. Bland dessa brukar det vara populärt att maxa vikten och bara genomföra några få övningar, istället för flera. 

71IL66Cj64L. AC SX679
Amazon köp nu

Långfärdsskidor 

Att åka långsfärdsskidor är ett bra träningsmoment, som dock kräver snö på en större yta. Många föredrar att åka hos en klubb där spår tas fram, men likt Gustav Vasa går det alldeles utmärkt att åka utanför spåren också. Långfärdsskidor är ett bra moment för dig som vill passa på att utnyttja vintern och snön till fullo, och samtidigt träna upp uthålliga muskler och din kondition. Det kan även vara ett kul träningsmoment som skiljer sig ordentligt, från vad du vanligtvis brukar träna när du kör cardio. 

Skridskor 

51gOoPk1+gL. AC SX679

Att träna skridskor på isen är ett roligt moment som kan anpassas för din träning. Likt längre promenader går det alldeles utmärkt att packa en tyngre väska, och det är även en bra aktivitet som du kan ta med familj eller vänner på. 

OBS! Kontrollera alltid isen innan du ger dig ut, klä dig varmt, och ha alltid med dig isdubbar och ta reda på innan hur du använder dessa bäst för att haka dig ur vattnet. 

Amazon köp nu
skridskor pa sjon