10 Anledning Varför Träning är bra! [Tips&Lista]

Träning är ett utmärkt sätt att nå dina mål och leva ett lyckligt och hälsosamt liv! Med träning följer så många bestående fördelar som ökade energinivåer, bättre sömnkvalitet, bättre humör – listan är lång. Dessutom är det aldrig för sent att komma igång; genom att träna regelbundet kan du ta kontroll över hur länge du kan njuta av den välförtjänta hälsosamma livsstilen. Så om du saknar motivation eller om du känner dig fast utan att göra några framsteg mot att uppnå de önskade resultaten – kolla in dessa 10 fantastiska skäl till varför alla borde införliva någon form av regelbunden fysisk aktivitet i sina liv nu!


1. Träning Gör Vardagen Enklare

Att träna så lite som 1 timme två gånger i veckan kommer hjälpa till att öka din levnadsstandard radikalt. Vare sig det gäller styrka eller kondition, hjälper träning till att bygga upp kroppen starkare och mer hållbar. Bli därför inte förvånad om du enklare kan genomföra vardagssysslor, som att gå hem med två tunga kassar från matbutiken, eller jogga ner till postombudet innan de stänger för att hämta ut ett paket.


2. Träning kan Lindra Depression

När kroppen tränar utsöndras endorfiner, vilket är ett kemismt naturligt ämne som återfinns i kroppen. När detta sker är det inte ovanligt att ett rus av lycka eller lättnad slår dig, vilket kan vara skönt. För dig som lider av psykisk ohälsa eller depression, kan träningen i övrigt hjälpa dig att tänka på annat för stunden, än vad som annars stressar dig i vardagen.


3. Träning Håller Hälsan i Behåll

Att träna utsöndrar en hel del positiva kemiska reaktioner i kroppen, och hjälper till att få immunförsvaret och kroppens celler att fungera som det ska. Därför är det inte en slump, att människor som tränar regelbundet, äter en hälsosam kost och sover ordentligt, sällan blir sjuka eller någonsin blir allvarligt sjuka.


4. Träning Håller dig Fokuserad på Jobb&Skola

Det är vetenskapligt bevisat att träning i kombination med studier eller jobb ger ett förbättrar resultat, än om träningen hade uteslutits. När kroppen får jobba fysiskt ökar hjärnaktiviteten vilket hjälper till med problemlösning och inlärning.


5. Träning Hjälper till med Miljöombyte

Det kan ibland vara skönt att byta miljö helt om du haft en jobbig dag, och detta är ingenting ovanligt. Ibland önskar vi alla att vi bara kunde fly en situation och åka ner till Spanien, Grekland eller ett annat varmt land för bara en liten stund och komma ifrån vardagen. Att gå till gymmet och träna är för många en plats där detta är möjligt – där vardagen kan flys för bara en kort stund. Detta i kombination med den positiva energi som utsöndras på gymmet, gör att du garanterat kommer ut därifrån som en ny människa de värsta dagarna.


6. Träning Hjälper dig Se Vältränad ut

Att gå på gymmet hjälper många att göra under för kroppen, även visuellt. Oavsett om du tränar konditionsträning där du huvudsakligen bränner fett, eller styrketräning där du huvudsakligen bygger större muskler, kommer du se en radikal förändring i spegeln efter en tids kontinuerligt tränande. Att se mer muskulös ut eller bara jobba bort onödigt kroppsfett är för många en dröm – någonting som träning kan hjälpa till att förverkliga.


7. Att Träna Förbättrar din Disciplin

Tyvärr är disciplin någonting som idag börjar bli allt svårare att förhålla sig till. I takt med mobiltelefoner och applikationer som snabbt ger ett rus och stimulering kan uppgifter som inte ger samma effekt lika snabbt falla bort från prioriteringslistan. Att börja träna hjälper dig kognitivt att jobba för ett mål, som kommer ta tid. Med detta sagt är det mycket slit, som kan vara psykiskt jobbigt att tackla, men som ger en stor belöning när målet är uppnått.


8. Att Träna kan Bidra till Bättre Sömn

Många upplever att träning som naturligt tröttar ut kroppen, hjälper till att enklare somna och få en djupare genomgående sömn. Detta är oerhört viktigt eftersom det är under sömn hjärnan får vila och återhämta sig – vilket gör att du är pigg, alert och fungerar som vanligt i vardagen.


9. Att Träna Ökar din Aptit

Om du har svårt med din aptit, eller i regel att äta korrekt och tillräckligt mycket, kan träning hjälpa till att öka din aptit för mat, eftersom kroppen under träning förbränner mycket energi och kalorier, som kroppen sen behöver ta igen. När du förbränner energi blir kroppens reserver tomma, vilket utsöndrar en signal till hjärnan att det är dags att fylla på.


10. Träningen Kan hjälpa Till Socialt

Förutom alla positiva konkreta förändringar som sker i kroppen vid träning, kan det vara ett moment som hjälper till socialt i ditt liv. Många gym erbjuder nämligen pass som går att skriva upp sig på, där du tillsammans med medlemmar och oftast en instruktör genomför en träningspass tillsammans. Detta är en av många sociala delar som erbjuds på ett gym, och för dig som söker ett umgänge eller en krets att hänga med, kan gymmet vara en bra början att lära känna och träffa nya människor.


Avslutningsvis

Det finns betydligt fler än bara 10 anledningar till varför du ska träna, men i grund och botten handlar allting om att förändra ditt liv till något mer positivt. Att vara mån om sin kropp och själ är viktigt för att leva ett långt hållbart liv, men att gå till gymmet regelbundet ger även övning mentalt – både att ta sig dit men också att pressa kroppen och ta sig förbi hinder.

t?a=1587384124&as=1588450390&t=1&tk=1&i=1