En Hälsosam Livsstil Behöver Inte vara Tråkig

Genom vår tjänst Personlig Hjälp får vi då och då höra från klienter att träningen är tråkig, och de söker tips på hur träningen kan bli roligare, men också hur en hälsosam livsstil kan implementeras utan att det ska kännas som vardagen begränsas. Detta är ett vanligt förekommande problem inom träning, att det från början ses som någonting jobbigt utöver det vanliga, någonting som kräver extra från dig, och som du dagligen måste tänka på.

Faktum är faktiskt att detta till mesta dels är ett psykiskt problem. Träningen är för vissa ett hinder, eftersom det normalt sett inte tillhör vad som brukar göras i vardagen. I denna artikeln berättar vi mer om hur du kan tänka kring träning, och hur du bäst får en hälsosam livsstil som inte behöver vara tråkig och gå ut och begränsa din vardag.

Skapa en Rutin

Det viktigaste när det kommer till träning, och detta gäller primärt dig som är ny till medveten och aktiv träning, är att komma in en rutin där träningen omfattas. För många innebär det till en början att träning måste struktureras och planeras in i det vanliga schemat i vardagen. Det brukar sägas att det krävs 30 dagar av att göra någonting för att skapa en vana, och 100 dagar för att komma in i en rutin. En kort period för att lyckas få en hälsosam livsstil.

För de flesta är således hindret mentalt, och inte kroppen som säger att den inte orkar med ett träningspass. Därför gäller det att komma in i en rutin som fungerar för dig i vardagen, där träningen involveras på ett eller annat sätt. Att sporadiskt gå och träna i perioder är såklart bra det med, men i det långa loppet är det konsekvent träning som vi ser ger absolut bäst resultat, både fysiskt men även psykiskt.

Blanda in Träning i Vardagen

Träning behöver egentligen inte vara speciellt komplicerat, utan beroende på vad du har för mål med din träning, går det alldeles utmärkt att bland in träningen i redan befintliga vardagliga uppgifter. Ifall du ser gymmet som ett hinder, varför inte springa eller cykla till jobbet? Har du dåligt med tid kan du ta en power-walk över ett telefonsamtal på jobbet.

Att motionera i vardagen är ett mycket effektivt sätt att få in träningen, så att den passar din vanliga livsstil. Genom att vidta åtgärder såsom att cykla till och från jobbet, eller att springa iväg 45 minuter på lunchen och lyfta lite skrot, får du din dagliga träning på ett okomplicerat sätt.

Kom också ihåg att träningen behöver inte alltid vara tråkig, och går definitivt att anpassa så att familjen kan vara med, men också utifrån säsong. Nu i juletider är det till exempel ett ypperligt tillfälle att ta med sig barnen till pulkabacken och dra dem uppför backen gång på gång. Att göra detta kommer du med all säkerhet bli helt slut av, men resultat blir således att träning kläms in i vardagen på ett effektivt sätt, där familj och vänner kan vara med, medvetet eller omedvetet.

Hälsosammare Kost

Såklart får vi inte glömma bort kosten när vi pratar om en hälsosam livsstil, eftersom den påverkar något enormt. Vad vi på Fitness365 ofta märker är att kosten begränsas utifrån kunskap. Nyttigt förknippas direkt med någonting otäckt, där maten ska smaka dåligt, men riktigt så är inte fallet.

Ofta tenderar vi till att se att en person eller ett hushåll har sina 5 maträtter som de roterar mellan, men någon viss avstickare någon gång ibland på en resturang eller bortbjudning. Med detta sagt finns det en helt ny värld att upptäcka när det kommer till hållbara och bra maträtter för dig som tränar, det gäller bara att vidga sina vyer och komma bort från sin ”comfort-zone”. Spana in några av de recepten vi har här på Fitness365 för en vidare inblick i vad för rätter det finns att ta del av, som är kalorivänliga, goda och oerhört lättlagade.

Sömn & Återhämtning

Den tredje nämnaren till ett hälsosamt liv förutom träning och kost, är givetvis sömn och återhämtning. Genom att prioritera att lägga dig i tid och se till att kroppen faktiskt får den sömn den behöver, kommer att hjälpa dig något enormt att leva ett sundare liv. Sömn är för många någonting som kompromissas, för att diverse, oftast onödiga saker, ska hinnas med. Kom bara ihåg att sömn inte är någonting som går att sova ikapp på helgerna, utan det kräver ett konsekvent underhåll varje dag som du bör prioritera.

t?a=99123746&as=1588450390&t=1&tk=1&i=1

2 tankar på “En Hälsosam Livsstil Behöver Inte vara Tråkig

Kommentarer är stängda.