Krogrunda – Vilken alkohol innehåller minst kalorier?

Att gå ut och ta en krogrunda, eller sitta i sällskap hemma där alkohol involveras är ett vanligt sätt att få i sig mycket kalorier. Faktum är att alkohol innehåller en hel mängd med kalorier, något som du kanske inte är medveten om. Men när det kommer till alkohol, så finns det bättre alternativ än andra, nedan listar vi de mest populära spritsorterna och andra alkoholhaltiga drycker som oftast brukar konsumeras.

Vodka

En populär starksprit med 40% alkohol som används antingen som en shot, eller blandas till en drink.

4cl – 90 kalorier

Rom

Populär 40 procentig starksprit som ofta blandas ihop med Cola.
4cl – 90 kalorier

Whiskey

En mycket populär dryck, både till fest men även till vardags som bäst avnjuts som den är, men går även att blanda drinkar på.
1 mindre glas – 90 kalorier

Starköl

Ett vanligt glas starköl på 5,2% är för många den ultimata lagern, såsom Brooklyn Lager, åbro original eller Sofiero original.
1 glas – 180 kalorier

Rött Vin

En klassiker för många antingen som sällskapsdryck eller till mat, oftast kött, är rött vin.

1 glas – 125 kalorier

Vitt Vin

En populär dryck, speciellt under varma dagar som en sällskapsdryck eller till fisk är vitt vin.
1 glas – 105 Kalorier

Champagne

Champagne är ett mousserande vis som är odlat, jäst och framkallat i regionen Champagne i Frankrike. Mousserat vin utanför regionen Champagne får nämligen inte kallas champagne, och motsvarigheten i Spanien heter Cava och i Italien Prosecco.

1 glas champagne – 87 kalorier

Slutsats

Baserat på ovanstående info kan vi snabbt konstatera att sprit och andra alkoholhaltiga drycker innehåller en hel del kalorier. Problemet är oftast inte att ta en öl, eftersom det i vissa fall till och med kan hjälpa till i återhämtningen efter ett hårt träningspass, problemet är det oftast inte bara blir ett glas, eller en öl, utan flera stycken, vilket snabbt adderas ihop och blir en stor mängd kalorier.

Alkohol konsumeras sällan heller ensamt, utan brukar kombineras med någonting gott såsom chark, godis eller chips. En påse chips innehåller ett drös med kalorier och vad det innebär att äta en påse chips kan du läsa mer om här.

Att få leva livet fullt ut ska vi alla få göra, och ibland innebär det att en öl eller flera slinker ner, och det är absolut ingenting fel med det. Det kan däremot vara klokt att se över vilken typ av alkohol som konsumeras, och framförallt inte förtära alkoholhaltiga drycker allt för ofta, utan ibland, precis som med lördagsgodiset som är avsett för lördagar i måttliga mängder.

t?a=1587384527&as=1588450390&t=1&tk=1&i=1