Perfekta mellanmålet innan styrketräning [Recept]

Inför ett hårt styrkepass på gymmet är det viktigt att få i sig energi för att klara av hela passet. För många innebär det att laga upp någonting hemma som är enkelt att ta med sig, och det får gärna vara så pass enkelt att göra att det går utmärkt att laga i större mängd, så att mellanmål för fler dagar är klart. Vi har därför sammanställt en riktigt bra potatissallad som godast äts kall, superenkel att göra, och utan problem kan göras i bulk.

Ingredienser

Kokt potatis: 100 kalorier per 100 gram.
Rädisor: 16 kalorier per 100 gram.
Broccoli: 27 kalorier per 100 gram.
Chilli: 40 kalorier per 100 gram.
Vitlök: 160 kalorier per 100 gram.
Salladsärtor: 40 kalorier per 100 gram.
Olivolja: 885 kalorier per 100 gram.
Sallad: 15 kalorier per 100 gram.
Salt & Peppar.

Tillagning och förberedelser:

Potatissalladen är mycket enkel att få till och tillagas gärna i bulk.
Börja med att koka upp potatisen, cirka 20 minuter tills den är på gränsen till klar. I detta fallet vill vi hellre att potatisen är något hård, än mjuk. Behåll gärna skalet på som innehåller stärkelser som är bra för dig.

Skiva sedan upp rädisor, sallad och broccoli och lägg i en bunke.

Pressa sedan önskad mängd vitlök och skiva ner chilin i fina små bitar.

När potatisen är klar ska den svalas ner och bli kall. Låt därför kastrullen stå under rinnande kallt vatten någon minut. Skiva sedan upp potatisen till önskade bitar, vi rekommenderar att varje bit är 1/4 på en normalstor potatis. Tillsätt därefter salladsärtorna.

Alla ingredienser hittills är väldigt kalorisnåla, men mättande och med potatisen som en grund får du i dig riklig med långsamma kolhydrater som under passet genomgående ger den energi som du behöver.

Det farliga med potatissalladen är olivoljan med hela 885 kalorier per 100 gram. Vi rekommenderar därför att maximalt ta 1 matsked olivolja till varje portion, vilket är cirka 13,5 gram, alltså cirka 120 kalorier.

Det går därför bra att lägga in matlådor med portioner och addera olivoljan till varje matlåda enskillt, annars går det även bra att i samband med att du lägger upp en matlåda eller en portion inför gympasset att då hälla på olivoljan. Glöm inte heller bort salt och peppar!

Smakligt mellanmål, och lycka till med träningen!

t?a=1125702532&as=1588450390&t=1&tk=1&i=1