Träning inför Julen [Tips]

Med julen runt hörnet kommer det inte som en chock att mycket mat traditionellt sätt konsumeras. Det handlar om julbord, ibland flera omgångar, pralin och chokladaskar i flera uppsättningar, bakelser, dryck som glögg, snaps och läsk och givetvis en mängd med pepparkakor och lussekatter! Men för att du inte ska få dåligt samvete över julen och all mat som det innebär, kan det vara extra klokt att redan nu i november och december vara extra medveten om din träning och kost, för att du efter julens alla bravader inte ska få ett dåligt samvete, och som majoriteten av alla andra sätta ett nyårslöfte om att gå till gymmet och bli ditt livs bästa form efter nyår. I denna artikeln går vi igenom vad du bör tänka på nu när julen nalkas runt hörnet, och vad du i din vardag kan göra för att inte få ett dåligt samvete, eller gå miste om julens alla delikatesser.

Vardagsträning är viktigt!

Vi vet alla att julen inte alltid blir precis som planerad, trots att det är tiden på året då familjen sätts ihop och träffas allihopa på en och samma gång, så blir det alltid stressigt, även fast det ska vara en lugn ledighet med god mat och sällskap. På grund av detta är det helt naturligt att dina vanliga gympass du genomför annars kan bli svårt att få till. Kanske behövs en extra hand hemma med förberedelserna, eller så åker du bort, eller så föredrar du kanske att spendera tid med familjen istället för gymmet när chansen ges. Oavsett vad din anledning blir så är det inte ovanligt att gympassen ställs in under juletider, och det är därför det är så pass viktigt att prioritera vardagsträningen istället.

Enkelt Träning inför Julen

Någonting som du enkelt kan träna under jul, ofta även i sällskap, är all sorts cardio och konditionsträning.
Varför inte gå ut på en power walk med familjen i ett raskt tempo? Eller för de som orkar och tagit med sig springskorna och broddarna är det ett utmärkt tillfälle att gå ut på en gemensam löptur med start utanför dörren. För er som har skridskor och en säker hållbar is kan det vara en kul aktivitet att gemensamt åka ut på isen och ta med sig en enklare matsäck att förtära under aktiviteten.

För er som har barn eller syskon är det ett utmärkt tillfälle att dra med sig barnen till pulkabacken och dra upp pulkan och barnen uppför backen flera gånger om.

Med detta sagt behöver inte alltid julen innebära att träning utesluts helt, utan det går istället att i vardagen blanda in träning i olika former, som involverar hela familjen till ett roligt, socialt, outtalat träningspass!

Lagom är Bäst

Lagom är bäst kan appliceras på mycket när det kommer till julfirandet, men inte heller ska detta förbjuda dig att ta del av julens alla delikatesser. Men istället för att äta två lussekatter till fikat, kanske det räcker med en. Istället för att dricka 3 glas glögg med mandlar och russin, kanske det räcker med 2 glas.

Lagom är ofta bäst när det kommer till allt, och med julen som tenderar att erbjuda det mesta i överflöd, kan det vara extra klokt att medvetet tänka på detta i bakhuvudet för att få ut det mesta av träningen inför julen.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis går det att definiera julen som en glad tid under året där familjer ofta spenderar tid med varandra. Till julen är det obligatoriskt med mat och bakelser i mängder, och det är just därför det är extra viktigt att konsekvent ta hänsyn till kaloriintaget och vara extra medveten om vardagsträningen. Under julen kan det av olika anledningar vara svårt att få till ett ordentligt träningspass på gymmet, se därför istället till att hitta på aktiviteter i vardagen som är pulshöjande såsom intensiv power walk, en springrunda eller varför inte åka skridskor, om isen är säker.

Är du osäker på hur du efter julen ska ta dig vidare i träningen, har vi artiklar inom träning som täcker det mesta, för individuella träningsscheman eller andra förfrågningar kan vi hjälpa dig med Personlig Hjälp.