Bästa Simutrustningen för simhallen [Genomgång&Tips]

Att gå till simhallen och träna någon gång ibland, eller flertalet gånger i veckan är oerhört populärt för dig som rehabiliterar eller tränar upp en svag och skadad kroppsdel. Fördelen med att simma istället för att träna utanför bassängen är att det inte orsakar någon belastning när du simmar på slitdelar i kroppen, såsom knän som ofta är ett drabbat område. När du besöker simhallen kan det däremot vara bra att vara ordentligt utrustad med tillbehör som underlättar din träning, och nedan kommer några rekommendationer från oss på Fitness365 till dig.

Varför är det Bra att Simma?

Att simma är ett bra alternativ för dig som har en belastningsskada eller dig som har ett svagt muskelparti i exempelvis ben eller armar som du vill träna upp. Anledningen till detta är ganska enkel, eftersom att du i vattnet är ”tyngdlös” och inte orsakar någon belastning på kroppen, till skillnad från när du exempelvis löptränar och stampar i marken mellan varje steg.

Många upplever dessutom att simning är ett avslappnande sätt att konditionsträna men också stärka muskler eller rehabilitera muskelgrupper, som kommer med förmåner efter träningspasset, såsom att ta en lång dusch, sitta i en bubbelpool och avsluta med att sitta i bastun.
Faktum är faktiskt att både bubbelpool och bastu är moment som är bra för dig som tränar. Delvis så omsätter du mycket vätska, vilket gör att du efter besöket måste vara säker på att återställa vätskebalansen, men också att du värmer upp kroppen ordentligt vilket mjukar upp leder och muskler, vilket kan frigöra spänning i musklerna, vilket är oerhört bra för dig som är öm i kroppen.

Vad ska jag ha med mig till Simhallen?

För dig som väljer att gå till badhuset och träna simning, har vi nedan sammanställt en lista på tillbehör som kan vara bra att ha med sig, både för bekvämlighetsfaktorn, men också för träningen:

41BVBfZ4fGL. AC SX679
Amazon köp nu

Simbräda

En simbräda är ett hjälpmedel som hjälper dig att hålla överkroppen och primärt händer, armar, axlar och huvud över ytan. Med simbrädan lämnar du alltså allt fokus på benen, och kan enkelt utan att tänka på att hålla dig flytande med hjälp av armar, träna bena i lugn och ro.


71eack3UJ5L. AC SX679
Amazon köp nu

Badmössa

En badmössa är bra för dig som ogillar att bli blöt i håret. Många menar även på att det är bekvämt att under ett träningspass ha en badmössa på sig, eftersom att det sätter upp håret och håller det kontrollerat, så att du slipper få hår i ansiktet eller i ögonen.


61fQU2Ti SL. AC SY879
Amazon köp nu

Monofin

För dig som bland annat tränar knäna hjälper en monofin dig att i en enhetlig rörelse i båda bena föra dig framåt. Dessutom går det även fortare, vilket kan vara bra om du annars tränar för att nå ett visst tidsmål på en sträcka.


51m1FJY1KTL. AC SX679
Amazon köp nu

Simglasögon

Någonting som är störande för dig som är i bassängen under ett helt träningspass på minst 30 minuter, är allt klor som badhus ofta häller i bassängen för att hålla den ren och partikelfri från smuts. Klor kan vara irriterande för framförallt ögon, även fast det i regel inte ska vara skadligt. Med simglasögon isolerar du det problemet helt, och kan helt och hållet lägga fokus på träningspasset och inte några ömma ögon som börjar svida eller klia.


51t9 F8I2nL. AC SY300 SX300 QL70 ML2
Amazon köp nu

Handpaddel

Likt en monofin har en handpaddel exakt samma funktion i den mening att den ökar hastigheten i ditt simmande, men ökar även motståndet i varje simtag, vilket är bra för dig som kommit in en bit i rehabiliteringsprocessen av exempelvis axlar som successivt klarar av att belasta den mer under ett träningspass. Skillnaden är att en handpaddel används på respektive hand, alltså har du två stycken, och inte en som du fäster båda händerna i.