Tillbehör till Träningen & Gymmet [Lista]

Att ha tillbehör och accessoarer i vardagen är ingen nyhet. Klockor, smycken, kedja till plånboken och mycket annat är bara några få accessoarer som vi dagligen kan använda oss av. Det är inte konstigt att accessoarer är så pass populärt, eftersom det förhöjer standarden något, men är också roliga prylar att bära med sig. Men vilka tillbehör till träningen finns det, vad är rimligt att bära med sig, och är det egentligen nödvändigt att ha med sig till gymmet? I denna artikeln rekommenderar vi några produkter som kan vara kul, men även i vissa fall väldigt praktiska att ha med sig till träningspasset.

51sNaGNO3UL. AC SX300 SY300 QL70 ML2
Amazon köp nu

Proteinshaker med separat behållare

En klassisk proteinshaker kan alltid vara bra att ha med sig till gymmet. Som vi har gått igenom ordentligt tidigare här på Fitness365 är protein någonting som är svårt att få i sig för mycket av, för dig som gymmar i syfte att bli starkare och för dig som vill få större muskler. Protein är kroppens byggstenar, och med en shaker där du har en separat behållare för proteinpulvret, är det en utmärkt vattenflaska som enkelt går att späda ut med proteinpulver innan, under eller efter träningspasset


71LEv7kRB L. AC SX679
Amazon köp nu

Svettband

Det kommer högst troligen inte som en nyhet att kroppen svettas när den blir varm, och det är kroppens naturliga reflex för att hålla vår innertemperatur inom spannet 36-38 grader celsius. Eftersom att vi svettas så mycket i vår vardag, och speciellt under ett intensivt träningspass är det oerhört viktigt att återställa vätskebalansen efter ett träningspass men det kan också vara skönt att successivt under passets gång dra bort svetten som dryper i ansiktet, och kan upplevas som ett störningsmoment.


Träningshandskar/Grepphandskar

Som nämnt ovan är det inte alls konstigt att du svettas intensivt under ett träningspass eftersom att kroppens reflex är att kyla ner kroppen och utsöndrar svett för att åstadkomma detta. Händerna, och specifikt handflatorna, är ett område som lätt blir drabbat av svett, vilket påverkar ditt grepp om du sysslar med fria vikter eller andra maskiner där greppet är en förutsättning för att genomföra övningen. Det kan därför vara klokt att införskaffa ett par träningshandskar eller grepphandskar för att oavsett om du svettas eller inte ständigt kunna greppa tag i redskapet och inte behöva oroa dig för att halka eller glida ur greppet.

81OzH9uzPoL. AC SX679
Amazon köp nu

61pd08MhLWL. AC SX679
Amazon köp nu

Träningsbälte

Ett träningsbälte har du med all säkerhet sett någon på gymmet eller någon tungviktare haft på sig vid tyngre lyft. Ofta kan ett träningsbälte misstas för att vara ett redskap som endast får användas vid tyngre vikter och för stora starka personer, men detta är tyvärr ett vanligt missförstånd. Ett träningsbälte kan användas av vem som helst, för vilken vikt som helst, eftersom det stabiliserar ryggraden, så att du vid lyft har någonting att pressa kroppen emot när bålen blir för för klen att hålla emot motståndet. Således kan ett träningsbälte bäst beskrivas som ett säkert redskap att använda, för att motverka skador, och speciellt vid tyngre lyft.


71L
Amazon köp nu

Handledsskydd

Handledsskydd är inte att förväxla med handskar för grepp, utan är ett redskap som stabiliserar handlederna, ofta mest användbart vid tyngre lyft, där kroppen kan komma att vilja kompensera en hållning för att klara av lyftet. Handleder är ett svagt och utsatt område, och vid tyngre lyft och vikter är det väldigt bra att ha dessa på plats, utan möjlighet att de rör på sig, så att handlederna ordentligt stabiliseras.


61LyahVjFFL. AC SX300 SY300 QL70 ML2
Amazon köp nu

Träningsklocka

En träningsklocka är per se inte en nödvändig accessoar att ha med sig på gymmet, på samma sätt som ett handledsskydd, men kan däremot vara ett tillbehör som hjälper dig att förstå din träning och hur din kropp presterar bättre. Vi har tidigare sammanställt en lista på de Bästa Billiga Träningsklockorna & Smartwatch, där vi kort förklara de olika funktionerna och vad respektive klocka kan hjälpa till med. Men kort sagt kan en träningsklocka hjälpa dig att mäta steg, kalorier, distans och hur din puls successivt ökar under ett träningspass. En prisvärd favorit är helt klart AmazFit Band 5 Fitness Tracker som bland annat erbjuder dessa funktioner och ett drös andra till ett oerhört svårslaget pris.