Få Större Armar[Genomgång&Övningar]

De absolut flesta som börjar träna på gymmet är ute efter att förändra sitt utseende, det kan vara att de vill ha en mindre midja, större bröst eller större armar. Att vilja ha större armar är inte fel och är nog de flesta killars utmaning. Hur får en då större armar? Ja, det kommer du få svar på i den här artikeln.

Tävla mot dig själv

Det en inte ska glömma bort när en börjar tränar är att du endast ska tävla mot dig själv. Det är det enda viktiga. Du strävar efter att bli en bättre version av dig själv och inget annan. Så att jämföra dig mot någon som är större, starkare eller snabbare gör dig inget gott. De kanske har tränat mycket längre än dig, de har en helt annan uppbyggnad av kroppen som baseras på genetik och den kan man lätt förbise.

Att vara olika är inget som anses dåligt här i världen. Så när du ser dig i spegeln på gymmet så ska du se den förbättring som DU har gjort och jämföra hur du såg ut för några veckor, månader eller år sen.

Ego-vikter

Ett vanligt förekommande på gymmet som man ofta ser är de som lyfter för tungt. Kallas för ego-lyft bland de inbitna gymratsen. Det är som ovan nämnt att en tävlar endast mot sig själv, så det är inte lönt att kasta på för mycket vikt och tro att du imponerar på någon i gymmet. Förmodligen tittar de inte ens och bryr sig inte om vikten du använder för de är själva upptagna med sin träning och fokuserade på sin utmaning. Däremot kan de kanske undra vad du håller på med om de ser att din form inte är som den ska eftersom ego-vikter kompromissar utförandet.

Tricepsövningar

Det är som sagt vanlig att vilja ha större armar, men tränar du rätt muskler för att få det?
Om du inte redan visste det så utgör tricepsen två tredjedelar av överarmen. Så då, även om det hjälper, kan du träna biceps utan att få större armar.

Därför ska du nu få två övningar som du kan ha missat och som kan ge dig större armar! Passar perfekt som armpass för gym kille såväl för att bygga armar som tjej.

Overhead Triceps Extension

Den här övningen är inte ofta man ser på gymmet. Det kan hända att man ser en variant på den, så klart.
Det du behöver är ett rep i kabeldragaren med fästet så högt upp du kan.

  1. Efter du har valt en vikt du tror dig klara 8-10 repetitioner av så ställ dig med ryggen mot maskinen och håll händerna vid örat och ta sedan ett eller två kliv framåt.
  2. Luta överkroppen något fram, cirka 45 grader.
  3. Placera underarmarna längs med huvudet, de ska inte vara nedanför/framför.
  4. Pressa vikten ”uppåt” och inte nedåt framför dig.
  5. När du är i uträckt läge stanna 1 sekund och ta det sakta tillbaka.

Triceps Pushdown

Den här övningen kanske du inte har missat, men nu ska du få ett litet tips som en av världens största och bästa bodybuilder använder, nämligen Phil Heath.

  1. Välj en rak stång till kabelmaskinen, som du fäster längst upp.
  2. Efter du valt rätt vikt, vilket bör vara mindre än du vanligtvis kör i den här övningen.
  3. Ha en rak rygg och armarbågarna lite framför kroppen.
  4. Tryck ner vikten och stanna där, spänn triceps i 3 sekunder allt du kan.
  5. Gå upp till ungefär 90 grader i armbågarna, och sedan ner igen.

Denna variant på övningen kommer ge dig större armar, den kommer ge dig en sådan pump du aldrig varit med om.

Sammanfattning

Så för att få större armar behöver man för det första träna rätt muskel, för det andra kan det vara fördelaktigt att utsätta den för något som den inte är van vid. Du kan läsa mer om det här.

Det är viktigt att ibland utmana sina muskler med nya variationer eller övningar. Det som är viktigt i denna artikeln är det så kallare Time Under Tension delen av övningen, det betyder i korta drag tiden du spänner musklerna. Genom att sänka tiden i det excentriska delen på repetitioner ökar du tiden muskeln måste vara spänd och hålla emot vikten. Det i sin tur gör att du får in mer blod i muskeln som så småningom kommer att få större armar.
Glöm inte bort att du bara tävlar mot dig själv och att du försöker bygga den bästa versionen av dig själv.