Stekt Ris med Kyckling, Pak Choi och Ägg[490kcal]

Innehållsförteckning

Ett recept inspirerat från de asiatiska köken som går väldigt snabbt att förbereda på ca 5 minuter. Tillagningen tar ungefär 30 minuter.

Vad du behöver:

1 st (125 gram) Pak Choi
100 gram Kycklingbröst
1 tsk (5 gram) Sesamolja
1 st (60 gram) Ägg

Väg alla ingredienser okokta och råa.

Hur du gör:

  1. Koka upp riset efter anvisningar på förpackningen med lite salt.
  2. Skär upp kycklingen i mindre bitar och ha på salt och peppar.
  3. Rensa och skölj pak choi.
  4. Stek kycklingen på medelhög värme, i oljan, tills den är gyllenbrun.
  5. Lägg sedan i riset och pak choi tillsammans med kycklingen.
  6. När pak choin blivit mjuk, tillsätt ägg i pannan under omrörning.
  7. Stek tills ägget är helt klart och kycklingen inte längre är rosa på insidan.
  8. Servera och njut!

Receptet innehåller:
Protein – 35 gram
Kolhydrater – 50 gram
Fett – 15 gram

t?a=1097603047&as=1588450390&t=6&tk=1