Ett recept inspirerat från de asiatiska köken som går väldigt snabbt att förbereda på ca 5 minuter. Tillagningen tar ungefär 30 minuter.
Vad du behöver:
1 st (125 gram) Pak Choi
100 gram Kycklingbröst
1 tsk (5 gram) Sesamolja
1 st (60 gram) Ägg
Väg alla ingredienser okokta och råa.
Hur du gör:
- Koka upp riset efter anvisningar på förpackningen med lite salt.
- Skär upp kycklingen i mindre bitar och ha på salt och peppar.
- Rensa och skölj pak choi.
- Stek kycklingen på medelhög värme, i oljan, tills den är gyllenbrun.
- Lägg sedan i riset och pak choi tillsammans med kycklingen.
- När pak choin blivit mjuk, tillsätt ägg i pannan under omrörning.
- Stek tills ägget är helt klart och kycklingen inte längre är rosa på insidan.
- Servera och njut!
Receptet innehåller:
Protein – 35 gram
Kolhydrater – 50 gram
Fett – 15 gram