Det är inte alla som kan äta vetemjöl på grund av allergi eller IBS-mage, så bröd utan vetemjöl är verkligen något som kan gynna de som har problem. Vi har tagit fram ett snabbt och enkelt recept för att kunna få äta lite bröd till kvällsmaten även om du skulle ha problem i vanliga fall med vetemjölet.
Gluten i havre är det otroligt få som faktiskt är känsliga mot när de har glutenintolerans, så detta recept passar verkligen de absolut flesta som vill baka bröd utan vetemjöl.
Här kommer ett otroligt enkelt recept för goda havrefrallor. Och ingredienserna är ofta något man har hemma. Du behöver varken vetemjöl eller socker för dessa underbara brödbitar.
Ingredienser:
- 4 dl havregryn (hela eller malda)
- 2 ägg
- 2 dl kvarg (går att byta ut till yoghurt eller filmjölk)
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 230 grader.
- Blanda alla ingredienser i en bunke.
- Låt degen vila ca 10 minuter.
- Klicka ut degen i 6-8 högar på en plåt täckt med bakplåtspapper.
- Strö på lite havregryn på degen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.