Snabb och Enkel Proteinkaka i Mikron!

Alla gillar väl att mumsa i sig av lite efterrätt? Varför inte göra det utan skamkänslan att man ätit massa onyttigt och för många kalorier!
Med denna proteinkaka sänker du antal kalorier och ökar proteinintaget jämfört med en vanlig kladdkaka. Fördelen men protein är att det ger en bättra mättnadskänsla och du står dig längre.

Allt man behöver för baka denna proteinkaka är proteinpulver(choklad), ägg, kakao, havregryn, sötningsmedel(stevia, sötströ, osv), kaffe, kvarg och mjölk. Ofta saker man har hemma redan. Kanske inte proteinpulver, men det skadar inte att ha hemma! Jag kommer ange måtten i både volym(matsked) och i vikt(gram) så man kan räkna ut kalorierna mer korrekt av de man använder. Man kan så klart ändra ingredienserna till det som passar en själv mer. Till exempel, jag använder laktosfri mjölk och naturell kvarg till denna proteinkaka. Du kan använda sojamjölk, havremjölk etc. Man kan även testa använda smaksatt kvarg, som toppning kanske? Ha i åtanke att då gäller inte nedanstående kaloriräkning för proteinkakan.

Proteinkaka:

1 Skopa/32 Gram – Proteinpulver choklad (124 Kalorier)
1 Äggvita/30 Gram – Äggvita (15,6 Kalorier)
1 Msk/7 Gram – Kakao (25,2 Kalorier)
1 Msk/7 Gram – Havregryn(Glutenfritt) (25,5 Kalorier)
1 Msk/12 Gram – Sötningsmedel(Sötströ) (0 Kalorier)
1 Msk/13 Gram – Svart Kaffe (0 Kalorier)
1 Msk/15 Gram – Kvarg(Lindahls 0,2%) (9 Kalorier)
2 Msk/30 Gram – Mjölk(Laktosfri) (12 Kalorier)

Kalorier i Proteinkakan: 211,3 (31,36g Protein, 9,19g Kolhydrater, 4,67g Fett)

  1. Börja med att blanda alla torra ingredienser i en stor mugg.
  2. Blanda sedan i kvargen, ägget och kaffet.
  3. Häll sedan på mjölken och blanda till en tjock och slät smet.
  4. Kör denna i mikron i ca 1 minuter på högsta effekt. Det kan behövas mer beroende på vilken max effekt man har. Här är det också väldigt personligt hur länge man ska köra. Vissa vill ha den lite rinnigare andra vill ha den fast. Man får helt enkelt testa sig fram!

    Nu är den bara att äta direkt ur muggen. Knappt någon disk och det går väldigt snabbt att göra. Jag hoppas proteinkakan smakar gott!

Skulle du uppleva att detta receptet upplevs som någonting krångligt, eller att du är sugen på att testa någonting liknande men har svårt att hinna med, finns det färdiga mixer för proteinpannkakor som enkelt går att röra ihop.