Lax i Ugn med grön Pesto

En rätt som är väldigt god, och som bara går att ”slänga ihop” utan någon vidare övervakning, är Lax i Ugn med ett täcke av Pesto. Dessutom innehåller lax bra näringsvärden och fetter, vilket kroppen naturligt behöver. Till detta fungerar egentligen vad som helst, och går att anpassa efter diet. Exempelvis skulle broccoli som är oerhört energisnålt passa in alldeles utmärkt med laxen, ifall du skulle gå på 5:2 dieten och vill tillaga en god middag. Om ingen diet anpassas för stunden rekommenderar vi att laxen äts tillsammans med ris.

Tillagning – Hur du tillagar laxen i ugn

I detta exemplet kommer vi att utgå ifrån en antingen färsk laxbit, eller en djupfryst portionsbit som har blivit tinad.

Ta fram en ugnsform och häll i en skvätt olivolja i botten. Lägg sedan i laxen i formen, och trä på ett täcke av grön pesto och två nypor svartpeppar.
Skulle just grön pesto inte vara en favorit går det givetvis bra att byta ut den mot exempelvis en röd pesto.

Därefter är laxen klar och ska in i ugnen. Ställ värmen på 175 grader, och sätt en timer på 20 minuter.

Tillaga kolhydraterna under tiden

Medans laxen är i ugnen behövs ingen tillsyn, utan när det har gått 20 minuter är den klar. Därför är det under tiden ett utmärkt tillfälle att tillaga tillbehören till laxen, såsom riset eller broccolin.

Färdigt!

Efter 20 minuter så ta ut laxen från ugnen, och lägg upp fint på tallriken – färdigt!
Svårare än så behöver det inte vara, och i denna maträtten får du i dig bra fetter, kombinerat med valfria tillbehör såsom ris och grönsaker, eller annat anpassat efter just din diet.