Kosttillskott och Träning

betalt samarbete

Det är inte en nyhet att kosttillskott hjälper till med din träning, inom en rad olika områden. Kosttillskott är alltså en koncentrerad dos av exempelvis aminosyror, energi eller protein som inte bara kan användas innan eller under träning, utan även som återhämtning efter träningen som ett komplement i din diet. I denna artikel går vi vidare på vad det finns för kosttillskott och hur du bör tänka om det.

Vad är kosttillskott?

Kosttillskott är ett komplement i din diet som ger dig ett extra tillskott av någonting. Vanligt inom träning och hälsa är förstås att få i sig ett extra tillskott av protein, energi och essentiella aminosyror.

Precis som namnet antyder är kosttillskott någonting extra, alltså inte någonting som ska ersätta ditt intag i din vanliga diet och kost. Protein som är kroppens byggstenar, innehåller hela 20 stycken aminosyror, varav 9 stycken är essentiella vilket innebär att kroppen själv inte kan producera dessa, utan att vi genom kosten behöver få i oss dessa tillskott. Protein brukar därför vara ett populärt kosttillskott när målet på gymmet är att bli starkare och antingen bygga större muskler, eller att få uthålligare muskler.

Men det är inte säkert att kosttillskott av koncentrerat protein tillför samtliga 20 aminosyror som kroppen behöver, utan det kan därför vara bra att komplettera och ha olika kosttillskott som du delar upp och använder till träning och för återhämtning.

BCCA

Ifall du surfar runt och letar efter kosttillskott har du med stor sannolikhet stött på kategorin BCCA, vilket står för Branched Chain Amino Acids, vilket är ett samlingsnamn för tre stycken essentiella aminosyror av de totala nio som kroppen utifrån genom kost, diet eller kosttillskott behöver få i sig: leucin, isoleucin och valin.

Dessa tre essentiella aminosyror delar alla egenskaper av att vara avgörande inom muskelvävnad och är ett kosttillskott som bör användas innan eller under träning, men även på vilodagar.

SOLIDBCAA

Kosttillskott på vilodagar

Träning, kost och återhämtning är alla tre ting som inte kan utesluta varandra. Tillsammans bildar de en ultimat spiral som gör skillnad i din kropp. Kosttillskott kan ofta verka vara någonting som ska konsumeras i samband med träning, antingen innan, under eller efter, och det är till viss del sant, men en del kosttillskott såsom BCCA är någonting som kanske bäst lämpar sig att konsumeras på dina vilodagar.

Fitness365 kan varmt rekommendera att prova BCCA-tillskott såsom exempelvis Solid Nutrition som med tydlig smak av citrus och dessutom är vegansk är ett utmärkt val av BCCA-tillskott som stimulerar muskeltillväxt och optimerar muskelns återhämtning.