Intervju med Emma

Fitness365 har gjort ännu en intervju, denna gången med Emma, också känd som @emmahellr på Instagram. Fokus på styrketräning är en klar favorit hos Emma, men trots det glöms inte cardio och konditionsträning bort. Med riktigt grymma resultat, och ett beundransvärt flöde på Instagram som visar Emmas process, hoppar vi nu in i den skriftliga intervjun, enjoy!

När började du träna?

Jag började att träna när jag var nio år gammal, men det var först vid 13-årsåldern som jag började med att träna på gym. 

Varför började du med att träna?

Den första formen av fysisk aktivitet som jag genomförde var faktiskt brottning! Jag var då 9 år gammal och idag ser jag det som starten på min ”träningsresa”, detta eftersom att jag efter brottningen fortsatte med att vara fysiskt aktiv. Jag hade innan brottningen testat ett flertal sporter, men jag hittade aldrig något som jag brann för. Jag upplevde lagsporterna som alldeles för mentalt krävande, detta då jag redan vid ung ålder var väldigt orolig över vad andra skulle tycka om mig ifall jag inte presterade väl. Brottningen gav mig en möjlighet att tävla ensam, och för första gången var även min fysik en markant fördel för sporten. Sammanfattningsvis skulle jag därför säga att jag började med träningen främst för att jag sökte en hobby och sedan verkligen fann den. Jag kände mig stark, duktig och älskade att prestera. 

Vilka hinder tycker du har varit värst att komma över?

Jag tror definitivt att det största hindret i mitt liv är och har alltid varit mig själv. Det är vid flera tillfällen som jag upplevt att jag förstört för mig själv och att jag på grund av min självkritik gått miste om mycket jag hade velat testa. Annars skulle jag nog säga att det största och mest smärtfyllda hindret i mitt liv är när jag drabbades av anorexia. Idag känns det som att det aldrig riktigt skett, men jag påminns konstant om hur hemsk min verklighet har varit när jag pratar med andra om det. Det är definitivt en period i mitt liv jag kollar tillbaka på och känner en enorm tacksamhet över att jag hade resurserna för att bli frisk – för dem resurserna är ingen självklarhet. 

Favoritövning?

Riktigt svår fråga då jag just nu har en hel del favoriter! Jag har definitivt fastnat för bulgariska utfall för tillfället, det tillsammans med bensparken under ett benpass älskar jag!

Musik eller utan under träningen?

Jag har nog nästan alltid musik när jag tränar! Främst för att det ökar min koncentration, men även för att det får mig att känna mig mer trygg och självsäker på gymmet. 

Mår du psykiskt bättre av att styrketräna/konditionsträna?

Definitivt! Trots att träningen inte är hela mitt liv är jag så tacksam att det är en del av livet. Det är så många gånger jag nästan börjat gråta av glädje över att en specifik övning gått bra. Jag minns även mitt senaste intervallpass, då hade jag gåshud över hela kroppen för att det var en sån mäktig känsla att springa till bra musik. 

Tränar du cardio som komplement till styrketräning? Varför?

Ja, jag tränar kondition varje vecka, antingen enskilt eller i samband med ett styrkepass. Anledningen till att jag gör detta är nog främst för att jag älskar konditionsträning, men sedan måste man också ha i åtanke att även hjärtat är en muskel att träna. Jag vet att konditionsträningen hjälper mig i vardagen och med styrketräningen, och då jag tycker att det är så kul så inleder eller avslutar jag gärna ett pass med lite pulshöjande rörelse! 

Stort tack!

Vi tackar Emma för denna intervjun, och önskar all lycka i framtiden med träningen!

t?a=1587384527&as=1588450390&t=1&tk=1&i=1