Intervju med Theo

I en intervju med Theo, även känd som @uncommonsensefitness på instagram, frågade vi på Fitness365 några frågor, som vi i en skriftlig intervju nu delar med oss av. Att ta del av Theos inställning till träning är minst sagt imponerande, och att se hur pass långt han har kommit i sitt muskelbyggande och physique är beundransvärt. Nedan kommer den skriftliga intervju vi gjort med Theo, enjoy!

Varför började du med att träna?

För att jag efter många år av dåliga vanor med alkohol o andra berusningsmedel, ingen träning, dåliga vanor med sömn och allmän hedonism till slut slog i botten fysiskt och psykiskt i livet. Det resulterade i kroniska panikattacker som var så obehagliga att tankar på att checka ut för gott trängde sig på under flera månaders tid, men när jag väl kommit så långt att själva attackerna slutade bestämde jag mig för att ge träning, kost och jobb på min hälsa ett försök. Jag kände positiv förändring så snabbt att jag sen dess fortsatt utan att blicka tillbaka.

Vilka hinder tycker du varit värst att komma över?

I jämförelse med det jag gick igenom med panikångest har inget hinder varit i närheten men för att ge ett svar – att börja. Paralysis by analysis är ett populärt begrepp idag. Det finns så mycket information där ute att man lätt bli överväldigad och fastnar i sökandet efter vad man ska göra istället för att bara börja med något och ta det därifrån. Utöver det så har jag åkt på några rejäla skador under resan och det är alltid tufft först då det så klart gör ont och hindrar en från att göra vissa saker man skulle vilja göra och mindsetet tar sig en törn. I slutändan har jag lärt mig väldigt mycket i läkandeprocessen av skador dock.

När började du träna?

Sent i juli 2018 gjorde jag första träningspasset som bestod av 5 set negativa pullups då jag var för svag och överviktig för att göra vanliga. Sen har det varit små progressioner i taget därifrån.

Favoritövning?

Nästintill omöjligt att välja en när man tränar hela kroppen på ett varierat sätt. Måste jag säga en är det viktade chin-ups. Får jag lägga till två för att (i stort sett) hela kroppen ska få vara med säger jag bänkpress med 30 grader lutning och djupa frontsquats.

Mår du psykiskt bättre av att styrketräna/konditionsträna?

Jag tror svaret finns i tidigare frågor men det gör ALLA, så länge man inte får någon sjuklig besatthet och övertränar då, men det är betydligt ovanligare än motsatsen – att inte röra sig tillräckligt mycket.

Tränar du cardio som komplement till styrketräning? Utveckla gärna varför?

Jag har upptäckt att tränar man styrketräning tillräckligt frekvent med god form och även i högre rep-omfång får man väldigt bra kardiovaskulär träning av det också. Men jag förespråkar en aktiv livsstil utöver gymträningen och att ha lite renodlad cardioträning i mixen är så klart positivt. Utöver att vara aktiv och få in minst 10 000 steg per dag gillar jag att göra burpees, få in lite sprintar och dansa till TV-spelsmusik för cardio.

Och till sist vill vi ju veta: Musik eller utan under träningen? Vad för musik?

Jag vill vara närvarande i stunden när jag tränar och använder mest musik i lurar för att undvika den ofta otroligt dåliga musiken på kommersiella gym. Just nu tränar jag ofta med ringar i tystnad på stranden i Saronida i Grekland där jag bor för närvarande. Lyssnar på covers från TV-spelsmusik jag gillade när jag var liten, t ex Donkey Kong Country-serien, då nostalgin ger mig ett barns uppspelthet att gå på äventyr. Men som jag nämnde i förra frågan dansar jag gärna till den musiken och har gjort det på många livestreamer på min YouTube-kanal

t?a=1137607492&as=1588450390&t=6&tk=1