Bästa Stegräknaren För Dig [Lista&Genomgång]

En stegräknare är precis som namnet antyder en mätare som indikerar steg. En stegräknare används i syfte att reda på hur många steg du har tagit, oftast mätt under ett dygn. En stegräknare är oftast ett instrument som kan vara roligt att använda i vardagen, för att ta del av hur många steg du tar medvetet, eller omedvetet. Av alla stegräknare som finns kan det såklart vara lite knepigt att välja den perfekta för just dig, och vi har därför nedan sammanställt en lista, samt några frågeställningar som kan dyka upp när du är på jakt efter en stegräknare.

Är en Stegräknare Bra?

En stegräknare är bra för dig som vill hålla koll på hur många steg du tar under en viss period, oftast inom 24 timmar, alltså ett dygn. Maskinen i sig är inget speciellt, men det kan hjälpa dig att enklare hålla koll på ifall du uppnår ditt mål, istället för att höfta och mäta en sträcka och utifrån det anta att du tar x antal steg. Dagens mobilen innehåller ofta GPS-sändare som genom satellit mäter distansen du rör dig dagligen, som sedan konverteras till steg. Nackdelen med detta är att även fast sträckan mäts någorlunda precist, kan antalet steg variera beroende på hur du har ställt in telefon. Detta kan alltså ge ett missvisande resultat, till skillnad från en stegräknare som ibland kan använda sig av vibrationsteknik vilket mäter varje kliv, och inte en sträcka.

Hur Många Steg per Dag?

Hur många steg du ska ta är förstås individuellt, och vi alla har olika förutsättningar. Ett vanligt mått som tenderar till att vara populärt att gå efter, är däremot minst 10.000 steg per dag. Eftersom att vi människor är jagare i naturens renaste form, innebär det att vi historiskt genom evolutionen har gått och vandrat flera tusentals steg varje dag. Det är därför bra för människans utveckling att ha kvar den förmågan, och inte uteslutande vara tillfreds med att det enkelt kunna transportera sig med bil, kommunaltrafik eller annan typ av framförande medel såsom en cykel eller skateboard.

Vilken Stegräknare bör jag Köpa?

Vilken stegräknare du bör köpa ska egentligen inte vara ett speciellt svårt att välja, eftersom att det är en sådan pass basal maskin. Det finns däremot stegräknare som har andra funktioner adderat, och kommer oftast i form som en träningsklocka eller smartwatch. Dessa tenderar dock att basera stegen genom satellit som mäter en sträcka, även fast de inte alltid behöver göra det.

För att göra det enkelt och bekvämt för dig har vi nedan valt 5 stycken stegräknare, både i sin enklaste form men även med adderade funktioner, till svårslagna priser som framöver gör det mycket enkelt och smidigt för dig att hålla koll på hur många steg du tar per dag.


Nakosite är en enkel stegräknare som passar den som inte vill ha en hel mobil på armen. Från 100;-

61hyNd3reAL. AC SX679

Pulox har ytterligare ett alternativ för den som endast vill ha stegräkningen. Från 204;-

71fURbiTEmL. AC SX679

Biggerfive’s enkla och billiga funktionsklocka med stegräknare. IP67 så du behöver inte vara rädd för vatten. Från 316;-

615Kf3TVVcL. AC SY300 SX300 QL70 ML2

Samsungs smartwatch har också en stegräknare plus en hel hög andra funktioner för träning och hälsa i allmänhet. Passar till vardaglig klädsel också på grund av den eleganta designen. Från 1600;-

618i0vgTXIL. AC SX522

Fitbit’s inspire funktionsklocka med stegräknare. Snygg och enkel design gör att den passar alla. Från 740;-

71tBzYEFzRL. AC SX679