Apple Watch till Vardaglig Träning

Studier påvisar tydligt att träning är en fundamental del i vår vardag och där minst 45 minuter pulshöjande träning ger positiva under för kroppen, både mentalt men även fysiskt. För den teknikgalne individen kan det därför vara roligt att kombinera träningen med teknik, för att antingen föra statistik, få bättre förståelse, eller enklare hålla koll på huruvida dessa mål uppnås. Apple med deras smartklocka Apple Watch har därför för många blivit det givna alternativet. I denna artikeln går vi igenom några få funktioner som en Apple Watch erbjuder, som gör den till det givna valet för den teknikintresserade individen.

Dina tre dagsmål

När du ställer in din Apple Watch kommer du per automatik få tre stycken mål som du, omedvetet, eller medvetet strävar efter varje dag att uppnå. De tre målen mäts genom ringar och är: rörelsemål, ståmål och träningsmål. Låt oss beskriva de olika målen noggrannare i detalj:

Rörelsemål

Rörelsemål är det alternativ som du blir erbjuden av Apple när du justerar klockan redan vid första användandet, vilket går ut på att du ska ställa in ett kalorimål för dagen. Genom att ge Apple Health data om din längd, kön, ålder och vikt mäter klockan tack vare dessa parametrar kombinerat med tekniken som finns i klockan din process under dagen och hur långt ifrån ditt mål du är, och ger en notis när målet är uppnått. Just rörelsemålet är faktiskt det ända målet av de tre som du själv kan justera och ställa in.

En 35-årig man som är 180cm lång och väger 75kg förbränner i snitt ungefär 1700 kalorier per dag, medans en 30-årig kvinna som är 165cm lång och väger 65kg endast förbränner 1370 kalorier naturligt i vila.
Av bland annat denna anledningen låter Apple dig själv att justera och ställa in ditt kalorimål, såklart kan även andra faktorer påverka ditt kalorimål, såsom ifall du är en aktiv person som medvetet tänker på träning och hälsa eller ifall du hellre föredrar att ta det lugnt.

Finns på CDON.COM

AirPods 2nd Gen

AirPods Generation 2 har en imponerande batteritid, med upp till fem timmars musiklyssning eller tre timmars samtalstid på en enda laddning. Med laddningsfodralet kan du få ytterligare flera laddningar och förlänga användningstiden ännu mer.

Finns på CDON.COM

Apple Watch SE 40mm

Med GPS-funktionen kan du spåra dina träningspass och aktiviteter noggrant, oavsett om du springer, cyklar eller simmar. Den har en mängd olika träningslägen och sensorer för att mäta dina framsteg och ge dig användbar feedback.

Ståmål

Apple watch i vardag

Den andra cirkeln, eller målet, som Apple oavsett ålder, kön, vikt eller längd anser att du ska uppfylla dagligen är ett ståmål. Det går ut på att du under minst 12 timmar varje dag, ska stå upp minst 1 minut varje timme. Det kanske låter löjligt, men för kontorsarbetare kan ett konstant arbetsflöde resultera i otaliga timmar framför datorn, utan att ens resa sig upp en enda gång, annat än att fylla på med en kopp kaffe eller besöka badrummet. Detta målet tenderar till att vara det enklaste som uppnås dagligen, medans de andra målen kan kräva att du anstränger dig något mer.

Träningsmål

Även Apple har tagit hänsyn till den forskning som visar den positiva effekten av minst 30 minuters pulshöjande aktiviteter dagligen. Därför går detta målet helt enkelt ut på att du under minst 30 minuter dagligen ska röra på dig mer aktivt och få puls. Det kan därför behövas gå ut på en springrunda, promenera i rask takt, eller besöka gymmet. Apple Watch har en censor som genom att du har klockan på dig, oavsett höger eller vänster handled, mäter din puls. Denna funktionen kan också under natten ta reda på hur din vilopuls står sig, vilket kan vara intressant information som kan avslöja mer än vad du tror om dig – exempelvis ifall du har hög puls i vilande läge kan det innebära att du är stressad, även fast du kanske inte själv är medveten om det.

Sammanfattning

För att summera Apple Watch är det ett perfekt redskap att använda i din vardag, som påminner dig om 3 viktiga mål som du i regel bör uppfylla varje dag. Ibland kan det behövas en extra påminnelse, och det är just därför Apple Watchen finns där. Klockan fungerar som ett utmärkt mätinstrument för den teknikintresserade individen som gärna kombinerar teknik med träning. Precis som att träningshörlurar kan hjälpa till med motivation under gympasset, kan en apple watch hjälpa till med din vardagliga motion och hälsa.