Bästa Träningsoverall – Vilken ska Du Välja?

Träningsoverall är ett mycket populärt set av kläder att ha på sig för dig som tränar, men även för dig som vill gå bekvämt i vardagen. En overall brukar oftast vara uppdelad i ett par byxor, och en tjocktröja som mer ofta än sällan har en dragkedja. Dessa träningsoveraller har på senare tid blivit alltmer populära, och används inte bara i träningssammanhang, utan tillverkas även av extrema lyxklädesmärken såsom Gucci, Louis Vuitton, Supreme och Balenciaga i första hand som modeplagg.

Varför dessa har blivit så populära är en svår fråga att svara på, eftersom de har funnits hos det ikoniska märket, och kanske även synonymen till träningsoveraller, Adidas sedan 1967. I denna artikeln berättar vi mer om träningsoveraller, och ger våra rekommendationer till dig.

Träningsoverall Herr

För dig som är en herre och leter efter träningsoverall finns det idag flertalet tillverkare, från en stor till liten prislapp att välja på. Träningsoverallen för herr kommer oftast i ett set om en tröja och byxor, varpå båda matchar varandra. Overaller kan vi se är extra populära i träningssammanhang för atleter som värmer upp, och har på sig ett extra lager för att inte frysa. Som vi är bekant med är värme oerhört viktigt för att förhindra träningsskador – det kan därför vara bra att ha en overall för dig som herre, om träning där uppvärmning ingår i din vardagliga träningsrutin.

En mycket vanlig design från välkända märket Under Armour, cirka 700;- settet.

71LPnV+RgjL. AC SX569
Amazon köp nu

En mindre känd variant är Jomas overall. Cirka 200;- för över- och underdel.

31kmE2KEyzL. AC
Amazon köp nu

Pumas overall finns för ca 500;- för komplett sett.

Amazon köp nu

Träningsoverall Dam

Precis som för män är en träningsoverall för dam inte helt fel för dig som tränar regelbundet, eller för dig som bara vill gå runt i mjuka sköna kläder. Bäst går det att beskriva en träningsoverall – i de flesta fall – som mjukisbyxor med en matchande skön långärmad tjocktröja med dragkedja. För dig som konditionstränar kan en overall vara mycket bra, både under uppvärmning, men även efter ett konditionspass, så att du snabbt inte förlorar kroppens värme, utan istället fortsätter hålla dig varm, om du efteråt passar på att stretcha 5-10 minuter, vilket vi på Fitness365 alltid rekommenderar dig som tränar.

Riktigt läcker overall från Sergio Tacchini, för cirka 1,500;- kan det bli ditt!

61eiqqptVWL. AC SX569
Amazon köp nu

En mindre vanlig variant på träningskläder är detta leopardmönstrade set från Amropi, som kostar ca 400;- för över- och underdel.

51N0elqjbaL. AC SX679
Amazon köp nu

Supersnygg och mer vanlig overall från Adidas med de igenkända strecken, cirka 700;- för båda delarna.

71nCYWXHQXL. AC SX569
Amazon köp nu

Träningsoverall Barn

För barn kanske en overall i de yngre åldrarna lämpar sig bäst i träningssyfte, eftersom de sällan har en lika strukturerad aktiv vardag som vuxna människor. Det kan däremot fungera ypperligt för barn som generellt är mer aktiva och rörliga än vuxna, som under dagarna hoppar och leker frekvent. Faktum är att barn ofta gillar overaller eftersom de till skillnad från styva jeans, eller en obekväm skjorta som skaver och kliar, är mjuka och flexibla kläder. Letar du efter en overall för barn finns det en hel drös med olika att välja ifrån, allt ifrån den mer klassiska varianten från Adidas, till fantasifulla motiv som enhörningar eller dinosaurier.

61sU7MJf19L. AC SX679
Amazon köp nu
71WD3oQeJcL. AC SX679
Amazon köp nu
81rrg6qLPyL. AC SX679
Amazon köp nu

Adidas

Den kanske mest ikoniska träningsoverallen av de alla, är nämligen Adidas egna variant på träningsoverallen som först introducerades 1967. Ofta kan denna overall ses på atleter världen över, som ofta använder träningsoverallen under uppvärmning och när de ska hålla igång och inte bli kalla – till exempel om de sitter på avbytarbänken i väntan på att få springa på matchplan.

Overaller från Adidas kan även komma i limiterade upplagor, och faktum är att Adidas årligen ingår i flera samarbeten med idrottsklubbar, stora som små, och tar fram unika träningsoveraller med klubbens logotyp. Den mest ikoniska overallen från Adidas är enfärgad, och har Adidas tre signatursträck på ena ärmen, och ena byxbenet.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är en overall någonting mycket mer än bara mode för oss som gillar träning och hälsa. En träningsoverall fyller en mycket bra funktion som ett extra lager ovanpå dina vanliga träningskläder, som enkelt går att sätta på, eller ta av, beroende på situation. Att investera i en träningsoverall är en mycket klok idé, och med ett brett utbud att välja på, kan de lätt komma att bli en favorit – inte bara på gymmet – utan även i vardagen.