Snabbt och enkelt bröd – utan vetemjöl

Vem vill inte kunna slänga ihop en snabb deg till goda bröd?

Här kommer ett otroligt enkelt recept för goda havrefrallor. Och ingredienserna är ofta något man har hemma. Du behöver varken vetemjöl eller socker för dessa underbara brödbitar.

Ingredienser:

  • 4 dl havregryn (hela eller malda)
  • 2 ägg
  • 2 dl kvarg (går att byta ut till yoghurt eller filmjölk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en bunke.
  3. Låt degen vila ca 10 minuter.
  4. Klicka ut degen i 6-8 högar på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  5. Strö på lite havregryn på degen.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.