Träna hemma – 4 enkla övningar!

Fyra enkla övningar att göra hemma med gummiband

  • Träna axlar hemma
  • Träna armar hemma
  • Träna bröstmuskler hemma
  • Träna rumpan hemma

I denna artikel kommer vi gå igenom 4 superenkla övningar för att kunna träna hemma. Allt som behövs är endast två enkla gummiband!
Nu när man inte kan gå till gymmet som man vill så förenklar dessa övningar något otroligt! Man behöver inte heller ha massa utrymme för utrustning då ett gummiband får plats i en låda.

Övningar för hemmet

Träna Axlar Hemma

Den första övningen är en Axelpress, den tar hela deltamuskeln. Den kan vara något svår att göra med band, det kan vara svårt att ha rätt motstånd i bandet om man står och har det under fötterna. Det man gör då är att lägga sig ner på rygg och sätter bandet på foten och böjer knät till du får rätt motstånd. Ta en sida i taget. På det här sättet kan du även justera motståndet på den negativa fasen, alltså på vägen ner. Man är alltid starkast i den fasen, så då kan man sträcka på benet så motståndet ökar i bandet.

Träna Armar Hemma

Att träna biceps med gummiband är super enkelt! Allt man behöver göra är att stå på bandet och sedan köra curls. Du kan variera mellan standard, hammer eller reversed. Med de tre varianterna kommer du arbeta hela biceps och en del av underarmen. Även i denna övning kan du korrigera motståndet i gummibandet med enkla ändringar. De första du kan testa är att använda 1 fot istället för båda. Det andra är att köra 1 arm i taget.

Om du vill träna triceps hemma så gör du nästan likdant som för biceps. Du står på bandet men istället för att göra en curl så har du armen bakom huvudet och sträcker på armen medan du står bandet och håller det i handen. Det kan behövas ett band med mindre motstånd för denna övning då det sträcks ut mycket mer.

Träna Bröstmuskler Hemma

Bröstmusklerna tränas enklast hemma med hjälp av armhävningar! Sätter man gummibandet bakom axlarna och sätter händerna på det så är det bara att köra. Armhävningar aktiverar hela bröstmuskeln.

Träna Rumpan Hemma

Med ett band kan du träna rumpan väldigt enkelt hemma! Sätt bandet strax ovanför knäna och stå på alla fyra. Lyft sedan ena benet med foten upp mot taket. Andra lyftet har du ett mer rakt ben. På det sättet aktiverar du rumpan från olika vinklar. Tänk på att kontrollera coren under övningen.

Vart hittar man gummiband?

Gummiband finns i många olika utförande och många som säljer.
Det finns flera varianter av styrka på dem. Det kan ta ett tag hinnan man hittar en som passar ens styrka och kroppsbyggnad.
Nedan kommer en lista på mina 3 favoriter.

Rubber bands 3pack

Dessa band är riktigt grymma till rumpan och ben träning hemma.
Dessa hittar du på Casall.

Star Gear Fitness Band

De här banden finns i olika färger som är olika motstånd. Jag gillar det röda för enklare övningar, så som rehab osv. Passar väldigt bra i mitt tycke för att pumpa ut de sista i musklerna.
Dessa olika banden finns hos Bodystore.

Star Gear Fitness Band

Exetube Hard – Orange

Den här varianten av gummiband tycker jag fungerar perfekt för ryggövningar! Släng upp bandet i dörrhandtaget och kör lite rows tillexempel! Dessa finns också hos Casall.

Övriga övningar

Det finns ju såklart en hel del massa övningar man kan göra hemma.
De 4 jag har valt är några jag tycker är enkla och alla klarar av.
Gillade du inte en övning eller vill ha fler för en muskelgrupp?
Det finns flera alternativ för dig då!

Du kan kontakta oss, så ger vi mer än gärna fler tips och övningar.
Vi har många andra övningar vi gärna delar med oss av.

Om du vill leta själv efter andra övningar så är Youtube en stor plattform för att utveckla dina kunskaper på!

Hoppas någon övning passar dig nu under det här tiderna man ska försöka stanna inomhus.